او ماندگار است... .

او ماندگار است... .
براي عروج بي فرودش دعا كنيم... .

. ... One of my missions

هوالخلاق
In The Name Of Creative God

من ماموريتم را آغاز نمودم ...
... I start my mission

يكي از ماموريت هاي من معرفي نوآوري نظام يافته ( TRIZ ) مي باشد !
! One of my missions is to introduce TRIZ

آرام و خلاق زي... .
. ...zi calm and creative

ارادتمند : امين ( ا مين )
( sincerely yours : amin ( a min

يادنامه ای برای پروفسور دکتر محمد حسين سليمی نمين پدر علم Triz در ايران ... .

هوالخلاق

 
  عصر روز دوشنبه سوم دی ماه سال 1386 خبری از سوی خبرگزاری ها مخابره شد که جامعه علمی کشور را متاثر کرد.
"رئيس مرکز رشد دانشگاه اميرکبير درگذشت"
محمدحسين سليمی نمين استاد دانشگاه اميرکبير که مدتی بود از بيماری رنج می‌کشيد، سوم دی ماه درگذشت.
 پيکر مرحوم دکتر محمدحسين سليمی نمين رئيس سابق دانشگاه صنعتی اميرکبير ساعت 9 صبح روز سه شنبه، چهارم دی از مسجد دانشگاهی که روزگاری رياست آن را در خيابان حافظ تهران برعهده داشت تشييع شد.
در مراسم تشييع که با حضور جمعی از مقامات کشوری و چهره های برجسته علمی و دانشگاهی برگزار شد، دختر آن مرحوم در سخنانی تاسيس مرکز انتقال تکنولوژی ايران و برقراری ارتباط آن با مجامع دانشگاهی بين المللی، احداث پارک علم و فناوری و تدوين سند راهبردی 20 ساله دانشگاه صنعتی اميرکبير با هدف رساندن اين دانشگاه به جمع دانشگاه های برتر جهان را از اقدامات دکتر سليمی نمين برشمرد.
وی با بيان اينکه محمدحسين سليمی نمين در دوران حياتش استاد راهنمای بيش از 70 دانشجوی مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بود تصريح کرد: آن مرحوم همواره تاکيد داشت دانشگاه ها بايد به عنوان عاملی برای کمک به مديريت کلان کشور نقش خاصی ايفا کند و از هيچ کوششی برای ساختن ايرانی سربلند فرو گذار نکنند.
دکتر رهايی از استادان دانشگاه صنعتی اميرکبير نيز در سخنانی جذب دو سوم اعضای علمی اين دانشگاه را در مدت رياست دکترسليمی نمين اعلام کرد و گفت: توسعه فيزيکی دانشگاه، ايجاد رشته های جديد تا سطح دکترا، راه اندازی مرکز رشد و کارآفرينی دانشگاه تنها بخشی از اقدامات ارزنده مرحوم سليمی نمين است.
*****
محمدحسين سليمی نمين در سال 1323 در شهر تبريز چشم به جهان گشود. وی که فارغ التحصيل رشته رياضی از دانشگاه فردوسی مشهد بود تدريس اين رشته را در دبيرستان های تربت حيدريه آغازکرد و سپس با عزيمت به کرمانشاه به تدريس در دانشگاه رازی و مدارس اين شهر پرداخت.
سليمی نمين در دهه 50 برای تکميل آموزه های علمی راهی دانشگاه برادفورد انگليس شد و به عنوان دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد اين دانشگاه مشغول تحصيل شد.
آن مرحوم در دوره دانشجويی علا وه بر شرکت در جلسات انجمن اسلامی دانشجويان خارج از کشور و همراهی با موج خروشان انقلاب اسلامی برای بيعت با امام خمينی (ره) به پاريس رفت و حضور در عرصه فعاليت های ايام پيروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را به اتمام تحصيل ترجيح داد و پس از ورودحضرت امام به ايران به وطن بازگشت.
دکتر سليمی نمين نخستين فعاليت خود را پس از پيروزی انقلاب با رياست بر دانشگاه رازی کرمانشاه آغازکرد و پس از دو سال برای تقويت بنيه علمی عازم انگليس شد و در 9 ماه پايان نامه دکترای خود را تدوين و دفاع کرد.
وی پس از بازگشت به خاک وطن در دانشگاه صنعتی شريف، سازمان پژوهش های علمی صنعتی و سرانجام دانشگاه صنعتی اميرکبير، خدمات خود را کامل کرد و در زمان رياستش بر دانشگاه اميرکبير موجب رشد عمرانی فرهنگی رفاهی و علمی اين دانشگاه شد.
رشته های کشتی سازی و صنايع دريايی، مهندسی پزشکی، مهندسی ساخت و توليد علوم و تکنولوژی هسته ای و هوا فضا نخستين بار به همت او در کشور و دانشگاه اميرکبير راه اندازی شد و برای مدتی مديريت دانشگاه نفت را نيز تجربه کرد.
دکترسليمی نمين با اعتقاد به ضرورت جبران عقب ماندگی های علمی کشور ناشی از سال های سلطه بيگانگان بر کشور تلاش خستگی ناپذيری برای انتقال علومی چون مديريت جامع کيفی کايزن TQM وسرانجام Triz مصروف کرد.
دکترمحمدحسين سليمی نمين بنيانگذار نوآوری نظام يافته (Triz ) در ايران، رئيس مرکز رشد و استاد تمام دانشگاه صنعتی اميرکبير، خدمات ارزنده دانشگاهی بسياری در زمينه های تدريس مديريت، تاليف، ترجمه، تحقيق و پژوهش ارائه کرد و سرانجام پس از تحمل چندسال بيماری بامداد ديروز دوشنبه سوم دی و بر اثر عارضه سرطان روده بزرگ به سرای باقی شتافت.
در مراسم تشييع پيکر دکترسليمی نمين آقايان عزت الله ضرغامی رئيس سازمان صداوسيما، علی احمدی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، معظمی معاون وزارت نفت، کبکانيان معاون پژوهشی فناوری وزارت علوم تحقيقات وفناوری، احمدتوکلی نماينده مجلس و محمديان رئيس نهاد نمايندگی رهبری در دانشگاه ها حضور داشتند.
  دکتر مهدی زاهدی، وزير علوم، تحقيقات و فناوری:
استاد سليمی نمين از افراد فرهيخته، دلسوز و متدين و نمونه دانشگاه بوده اند که خدمات شايسته ايشان در عرصه های گوناگون علمی، به خصوص سال ها رياست دانشگاه صنعتی اميرکبير ماندگار است.
  دکتر غلامعلی حداد عادل، رئيس مجلس شورای اسلامی:
مرحوم دکتر سليمی نمين از دانشگاهيان دانشمند، مدير و خدمتگذاری بود که مدت 13 سال رياست دانشگاه صنعتی اميرکبير را پس از انقلاب اسلامی بر عهده داشت. آن مرحوم منشاء خدمات فراوان بودند و بسياری از رشد و رونق دانشگاه صنعتی اميرکبير مرهون دوران مديريت صادقانه اين استاد محترم دانشگاه بوده است.
  دکتر سيد مهدی سيد اصفهانی، استاد دانشگاه و يار نزديک دکتر سليمی نمين:
در طی سال های 62 تا 75 که دکتر سليمی، رياست دانشگاه را بر عهده داشتند، شاهد خلاقيت ها و نوآوری های بسياری از ايشان بوديم که جلوه هايی از آن را می توان در تاسيس واحد تفرش، دانشکده هاس مهندسی هوا و فضا، مهندسی کشتی سازی و صنايع دريايی، مهندسی پليمر، مهندسی پزشکی، مهندسی هسته ای و فيزيک، احداث ساختمان های جديد دانشکده های مهندسی معدنف متالوژی، نساجی، ابوريحان، راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد و دکترا مشاهده نمود. راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد و دکترا برای اولين بار در کشور، کاری تقريبا غيرممکن بود، در حالی که با خلاقيت، شجاعت و درايت دکتر سايمی، بسياری از غيرممکن ها ميسر شد. دکتر سليمی ارزش زمان روش های نوين مديريت و مهندسی ارزش را به خوبی می فهميد و به آن اعتقاد کامل داشت و تجليل از او، تجليل از مقام علم، عشق و عقل است.
  دکتر رهايی، رييس دانشگاه صنعتی اميرکبير و معاون آموزشی دانشگاه در زمان رياست دکتر سليمی نمين در دانشگاه صنعتی اميرکبير:
دکتر سليمی نمين، پايه گذار توسعه دانشگاه است و دانشکده های متعددی از جمله مهندسی پزشکی، مهندسی پليمر و ... به ابتکار ايشان تاسيس شد. خدمات دکتر سليمی در ارتباط با جبهه و جنگ برای همه ما خاطره انگيز بود و من شاهد بودم ايشان با لباس بسيجی در دانشگاه حاضر می شد و همواره به کمک به جبهه های جنگ تاکيد داشت. در زمان ايشان، دانشگاه موفق به کسب رتبه اول ارتباط با صنعت و مقام های متعدد در جشنواره خوارزمی شد. با تلاش های بی وقفه ايشان، مرکز رشد دانشگاه دارای جهشی بی سابقه بوده است. ايشان همچنين پيگيری مجدانه ای برای تکميل برنامه استراتژيک داشنگاه و کاربردی کردن آن داشتند. تدوين نظريه های جديد مديريتی از جمله کايزن، مديريت کيفيت فراگير، مديريت کيفيت جامع، الگوريتم نوآوری و تاليف و تدوين کتب و مقالات متعدد در اين زمينه ها از ديگر خدمات دکتر سليمی نمين در حوزه پژوهش است.
  دکتر محمدرضا امين ناصری، نايب رئيس انجمن مهندسی صنايع ايران:
دکتر محمد حسين سليمی نميننقش موثری در اعتلا و تقويت رشته مهندسی صنايع و رشته هاس مرتبط با آن در دانشگاه و کشور داشت. بزرگداشت دکتر سليمی، به معنای بزرگداشت توسعه و تلاش است.
  دکتر رضا امر اللهی، رئيس دانشکده مهندسی هسته ای و فيزيک دانشگاه صنعتی اميرکبير:
با توجه به نياز مبرم کشوربه تکنولوژی هسته ای در سال 1369، بنده به عنوان رئيس سازمان انرژی اتمی مذاکراتی را با دانشگاه های صنعتی شريف و فنی تهران در راه اندازی دکترای علوم و تکنولوژی هسته ای آغاز کردم. اما هيچ يک از اين دانشگاه ها حاضر به پذيرش سختی های اين کار نشدند. با اين حال دکتر سليمی نمين، رئيس وقت دانشگاه صنعتی اميرکبير، با شجاعت تمام سختی های اين کار را به جان خريد و بدين ترتيب دکترای مهندسی هسته ای برای اولين بار در دانشگاه صنعتی اميرکبير راه اندازی شد که تاکنون بيش از 80 فارغ التحصيل دترای مهندسی هسته ای را تقديم جامعه کرده است.
  دکتر بهروز کريمی، رئيس دانشکده مهندسی صنايع دانشگاه صنعتی اميرکبير:
دکتر محمد حسين سليمی نمين روحيه بالايی در کار خود داشتند و دغدغه هميشگی ايشان، ارتقای فعاليت های پژوهشی دانشگاه بود.
  مهندس سارا سليمی نمين، دختر دکترمحمد حسی سليمی نمين:
دکتر سليمی، پدر علم حل مسئله کشور و بنيانگذار Triz ، فعاليت های علمی و اجرايی خود را از دانشگاه صنعتی شريف و صنعتی اميرکبير آغاز کرد و با انگيزه ايجاد انگيزه و تقويت اعتماد به نفس در استادان ايرانی، توسعه علم در کشور را با ايجاد رشته ای جديد تا سطح دکترا ادامه داد و سعی کرد از طريق توسعه علمی، پرچم علم را در دوران دفاع مقدس و پس از آن برافرازد. در دوران مديريت علمی خود، فقدان سيستم های مديريتی جامع با نگرش به منابع انسانی را درک کرد و مديری کيفی جامع را در سطح مديريت دانشگاه صنعتی اميرکبير مطرح نمود. در همان زمان از دو نوع بهبود راديکال (نوآوری) و تدريجی (کايزن) به شدت حمايت کرد و از جمله بانيان معرفی تکنيک ها به مديريت علمی کشور بود که در عمل نيز آنها را پياده می کرد. تمام تلاش های اجرايی دکتر سليمی نمين، نه تنها وی را از مسير علم اندوزی دور نکرد، بلکه او موفق شد با نوشتن مقاله های بسيار و کتاب های متعدد، در ماه های آخر حيات خود، مقام استاد تمامی را احراز کند.

صلواتي نثار روح ايشان نماييم
روحشان هميشه در عروج بي فرود ... .